joi, 28 mai 2015

GEREA a venit, a vorbit, a promis si a plecat...

A fost o zi “incinsa” in Valea Jiului. Protestele minerilor din ultimele zile l-au adus astazi intre Jii pe Ministrul Energiei, Andrei Gerea. Omul a venit, a zambit, a vorbit ( frumos ), a semnat un protocol , a luat masa si...altceva nu stiu ce a mai facut. Din pacate nimic concret in urma acestei vizite. Doar promisiunea ca se va incerca gasirea unor solutii “paleative” pentru mentinerea pana in 2024 a mineritului in moarte clinica. Des, mult prea des in acest protocol expresia “ VOM INCERCA ”. As fi fost mai linistit sa fi spus mai des “ VOM FACE ”..Sa intelegem ca pana acum nu s-a incercat ? Dimpotriva, daca luam in seama declaratiile din ultimele luni. Andrei Gerea a ales sa parcurga pe jos distanta dintre Primaria Municipiului Petrosani si C.E.H, unde sute de ortaci l-au intampinat cantand IMNUL MINERILOR...A fost un moment emotionant. Gerea, spre deosebire de alti “argati” din politica autohtona a avut curajul astazi sa intre intre oameni, a stat cu acestia de vorba pret de 15 minute. Este un gest demn, intr-o lume “ciorchine” de oameni politici carora le tremura izmenele cand aud de protestele minerilor din Vale...Pentru noi, oamenii VAII JIULUI este un moment greu. Imi este teama ca vizita de astazi a Ministrului Energiei, Andrei Gerea sa nu fie doar un “algocalmin” pentr a linisti oamenii. Nu exista certitudini, nu s-au dat asigurari, s-au pronuntat prea des expresii gen “ vom incerca, vom face tot posibilul etc “ Pot sa nu mai cred in astfel de povesti pana cand nu vad transpunerea acestor randuri scrise in fapte ? Eu spun ca da, am tot dreptul...

3 comentarii:

  1. Un circ ieftin pus la cale de Nica Petre.
    Păcat că dvs d-le Ionuț Drăgotesc ați pus suflet în ceea ce faceți și se numește Nu Închideți Mineritul.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa ne scoata la pensie cu 20 de ani vechime si indiferent de varsta.ca neom descurca cumva sa nu murim de foame.ca mam saturat de atata mizerie si minciuna.asa maca domnii de la sindicat si directorii nosa ma aibe atata mancarime intre ei si ditamai salariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut un comentariu dalui domnul jurca. catre domnul dragotesc eu cred ca domnul jurca este no1 printre toti hotii si spargatorul de greva si ca ascunde multe altele.noi aicea trebuie sa facem curatenie nu la bucuresti.ca astia ne prostesc intruna si arunca gaina unul la altul.nu vedeti ca ei vin cu propuneri de taiere si alte lucruri mizere.ei nu tin cu noi din pacate ei traiesc depe urma noastra di cotizatie si acuma au si inspector social. ce treaba are nua cu alta numai ei stiu si eu stiam ca nai voie sa ai 2 functii .

    RăspundețiȘtergere