miercuri, 9 decembrie 2015

Vine Crăciunul, și totuși ... parcă n-ar veni...

...nu vi se pare ? Vremurile nu mai sunt cum erau demult, nici iernile, nici decembrie, nici sărbătorile, parcă nici oamenii...Astăzi, decembrie vine far’ de zăpada, plină de griji, de nevoi, de teamă, de invidie, de răutate...Bisericile sunt pline de oameni cu sufletul gol, străzile sunt pustii, orașul ,deși gătit cu lumini de sărbătoare, este trist, ursuz la prăvălirea nopții...Erau vremuri frumoase, un timp în care omul era mai aproape de oameni, iar ulița era prilej de bucurie...Astăzi, suntem ocupați, atât de ocupați că nici Nașterea Mântuitorului nu ne mai oprește din drumul nostru spre nicăieri... Nu mai avem vreme nici pentru sărbători, nici să zâmbim, nici să dăruim...Nu mai avem vreme iar în nesimțirea noastră, nici nu mai simțim că bate la ușă Crăciunul...

5 comentarii:

  1. Nesimțirea despre care se scrie nu este altceva decât frustrarea autorului, datorată faptului că nu mai percepe acest prilej ca pe o sărbătoare. Diferențe vor exista mereu. Ba prea multă zăpadă, ba prea puțină sau chiar deloc.
    Întreabă un copil despre cum vede el Crăciunul la ora actuală... Și mai întreabă-l peste 20 de ani. Este destul de logic că, mai devreme sau mai târziu, dezgustul îl va cuprinde.
    Nevoi, temeri, invidii și răutăți au existat și vor fi prezente întotdeauna. Dar dacă la maturitate ne așteptăm să fim la fel de fericiți pentru o sărbătoare creată pentru copii, să ne simțim micuți, naivi, cu suferințe pe care acum le luăm în râs... înseamnă că undeva, acolo-n cap, nu am evoluat destul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai luam cam repede temperatura, si nu cred ca ai termometrul potrivit...

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar de-ar fi zapada tot n-ai să-l mai percepi niciodată Craciunul ca în copilărie. Omul se schimba, în bine sau în rău, nu poate să rămână la fel ca atunci când era copil și nici să gândească la fel. Intr-adevar sunt mulți oameni nesimtiti, dar nu e nimeni obligat să fie așa. Încearcă să dăruiești sau chiar să mergi la un concert de colinde dintr-o biserică sau în altă parte și să încerci să înțelegi mesajul lor și n-o să ți se pară atât de tristă perioadă asta. Oricum fiecare vede partea bună sau rea din jur după cum dorește. Există și o parte frumoasă și bună a Crăciunului și chiar și oameni care încă daruiesc, dar trebuie să deschizi ochii sa-i cauți. Dacă vrei ca oamenii să fie mai buni și mai dăruitori fii tu asa, dacă vrei ca bisericile să fie pline de oameni care nu au sufletul gol fii tu primul și în timp o să îți urmeze și alții exemplul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de bine stii tu ca nu merg la biserica, nu particip la concerte de colinde, nu daruiesc...Pacat ca nu ai inteles (mai) nimic din cele scrise mai sus.

      Ștergere